Tämän vuoden viimeinen näyttely oli Voittaja-2007, joka järjestettiin 8.-9.12.2007 Helsingissä. Meidän matka alkoi jo perjantaina iltapäivällä kolmen aikoihin, kun lähdimme ajamaan täältä Kemijärvelle. Oli tosi liukasta, mutta perille päästiin ja siellä siirryimmekin linja-autoon, joka lähti kohti Helsinkiä. Autossa oli 30 koiraa ja 20 ihmistä, joten hieman tiivistä siellä oli, mutta niin myös tunnelmaa. Matkustimme koko yön ja aamulla olimme Sokos Hotelli Pasilan luona puoli seitsemän aikoihin. Vaihdoimme vaatteet ja hieman laittauduimme, mutta sitten hyppäsimmekin takaisin linkkuun, joka vei meidät Messukeskukseen.

Aussien kehä alkoi yhdeksältä ja tuomarina oli Andrew Brace, Iso-Britannia. Koiria oli ilmoitettu paikalla 48 ja Artun kanssa nuorten luokassa oli 3 urosta. Artulla meni hyvin saaden erin ja Aksu (Minnin pentu) sai eh:n. Muut eivät saaneet nuorten luokasta eriä Artun lisäksi, joten Arttu voitti luokkansa ja Aksu tuli hienosti toiseksi äidin esittämänä. Paras uros -luokassa Arttu ei sitten enää sijoittunut, mutta olimme tosi tyytyväisiä. Minnin kanssa avoimessa oli 4 narttua. Minnillä on juoksu alkamassa, joten Minni sai päähänsä alkaa pelätä mattojen alla olevien kaivon kansia, jotka paukahtelivat aina, kun käveli siitä päältä. Joten Minni käveli häntä koipien välissä. Minni sai kuitenkin erin ja tuli kolmanneksi. Junior handleriin menin Artun kanssa ja meillä ei mennyt niin kovin hyvin, mutta olipas ainakin kokemus Artulle. Junnuja oli tosi paljon (vanhempia 78), joten kisa oli pitkä. Nyt alan kouluttaa Artusta junnukoiraa itselle, sillä Minnillä saattaa olla ensi vuonna esteitä, ettei se pääse kaikki kisoihin, joten pitäähän minulla joku koira olla.

Illalla tulimme hotellille ja kävimme kylpyammeessa loikoilemassa vuoron perään. Laitoimme aikaisten nukkumaan, koska olimme väsyneitä ja sunnuntaina pitäisi kuitenkin nousta aikasten ylös. Sunnuntaiaamuna nousimme seitsemän aikoihin ja pakkasimme lopputavarat, kävimme aamupalalla ja veimme ne linja-autoon, joka veikin meidän taas Messukeskukseen. Esitin shetlanninlammaskoira Martan junioriluokassa ja Martta saikin hienosti erin ja sijoittui kolmanneksi 16 junnunartusta. Muuten vain katselimme kehiä ja kojuja, vaikka niitäkään ei meinannut ehtiä katsoa. Katsoimme ryhmäkehät ja BIS-kehän, minkä jälkeen lähdimme ajamaan takaisin Kemijärvelle.

Aamulla olimme Kemijärvellä yhdeksän aikoihin ja Sodankylässä olimme yhdentoista aikaan. Oli mukava reissu, vaikka olikin aika rankka. Kiitoksia Orvokille, Annelle, Minnalle, Hannalle, Matille, Tuulalle, Maijulle, Ellille, Raijalle ja kaikille muille seurasta!! Kiitos kemijärviläisille linja-automatkasta! Onnittelut kaikille koirien hienosta menestyksestä! Kiitos Einille, Aulille ja Annalle, että luotitte Martan käsiini ja sain esittää sen! Kiitos Martan laittamisesta Barbrolle ja Eijalle!

Ensi vuonna jatketaan näyttelyissä käymistä ja muita harjoituksia, nyt pidämme hieman taukoa. Ensi vuodeksi onkin jo suunniteltu vaikka mitä jännää... ;)