Australianterriereitten erikoisnäyttely järjestettiin 21.-22.7. Ruovedellä ja me osallistuimme sinne ensimmäistä kertaa. Minun, äidin, Minnin ja Artun matka alkoi jo torstaina, kun ajoimme Kuusamoon Annen ja Kanen luokse yöksi, josta jatkaisimme aamulla matkaa kohti Ruovettä. Herätys oli aikaisten, jolloin pakkasimme auton ja lähdimme hakemaan Minnaa. Minnan mukana tuli Jenna, joka jäisi Ouluun ja Harald- sekä Helga-aussit. Onneksi käytössämme oli matkailuauto, johon mahduimme kaikki hyvin. Ajoimme koko päivän ja illalla saavuimme Ruovedelle ja Haapasaaren lomakylään, jossa näyttely järjestettäisiin ja me yöpyisimme siellä mökissä. Kun saimme purettua tavaramme mökkiin, lähdimme viettämään iltaa muiden aussi-ihmisten kanssa. Sieltä selvittyämme juttelimme vielä meidän mökissä Onkamoiden sekä Minnan kanssa. Myöhään tuli laitettua nukuttua ja aamulla oli jälleen aika aikainen ylösnousu.

Mutta kerrankin oli lyhyt matka näyttelypaikalle :D Tarvitsi vain kävellä muutama metri ja oli kehän reunalla. Ausseja erkkariin oli ilmoittautunut huimat 88, joista uroksia 33 ja narttuja 45. Tuomarina toimi Paula Heikkinen-Lehkonen. Aksu (Asterix, Minnin pentu) oli junnu-urosten ensimmäinen koira, joten Aksu pääsi kehiin heti ensimmäisenä pentujen jälkeen. Matti esitti itse Aksun ja hienosti menikin. Aksu sai EH:n, mutta ei sijoittunut sitten enempää. Arttu pääsi toisena ``meidän koirista`` kehiin, nuorten luokan uroksiin. Arttu sai erinomaisen ja kaiken lisäksi voitti oman luokkansa. Olimme hieman yllättyneitä ja todella ylpeitä Artusta :) Seuraavana kehässä oli avoimen luokan urokset ja minäkin pääsin esittämään yhtä koiraa siihen luokkaan. Roope (Avocation Arc De Triomphe) sai EH:n ja sjoittui neljänneksi. Paras uros-luokassa Arttu ei sitten enää pärjännyt, mutta luokkavoittokin on todella hienosti. Nartut alkoivat kahden aikoihin ja Minni oli ilmoitettu avoimeen luokkaan, jossa kilpaili 12 narttua. Ja Minni kyllä todella yllätti saamalla ensinnäkin erinomaisen ja toiseksi tulemalla vielä luokkansa neljänneksi. Olimme niin ylpeitä Minnistä :)

Näyttely loppui puoli kuuden aikoihin ja meillä olisi pitänyt alkaa kuudelta illallinen, mutta onneksi sitä siirrettiin ja illallinen alkoikin vasta puoli seitsemältä. Ehti vaihtaa vaatteet ja vähän laittaa itseään. Illallinen oli hieno tapahtuma ja ruoka oli hyvää. Illalla juttelimme vielä muiden aussi-ihmisten kanssa ja sunnuntaina alkaisi matka kotia kohti.

Sunnuntaina kahdeksan aikoihin alkoi meidän matka takaisin pohjoista. Olimme Kuusamossa puoli yhdeksän aikoihin illalla. Ruokimme koirat ja söimme hieman itsekin. Ja niin minun, äidin, Minnin ja Artun matka jatkui vielä Sodankylää kohti. Kotona olimme puoli yhden aikoihin ja melkein hetihän sitä tuli laitettua nukkumaan.

Kiitos kaikille erkkarin järjestäjille! Kiitoksia kaikille menossa mukana olleille! Oli todella hauskaa ja mukavaa! Ensi vuonna uudestaan...?? ;D