Paljon on sattunut ja tapahtunut, joten tässä nyt kooste kaikesta :) Kirjoitin tämän tekstin jo kerran, mutta vuodatuksessa oli jotain ongelmia, joten tekstiä ei saanut julkaistua, mutta otetaan nyt uusiksi ja toivotaan parasta :)

Syysloma 13.-17.10.
Ystäväni Maiju tuli Peppi-aussinsa kanssa Ilmajoelta meille tänne pohjoiseen viettämään syyslomaa. Meillä oli tosi kivaa, ja kävimme mm. Luostolla ja Pyhällä sekä tietysti koirakentällä hieman harjoittelemassa agilityä sekä näyttelyitä. Päivät menikin koirien kanssa puuhaillessa ja yöt sitten jutellessa :) Kiitos Maiju, kun tulit! Oli todella hulvatonta ;)

Tromssa KV 19.10.
Lähdimme lauantaina ajelemaan illalla Kittilään Aulin kanssa, jossa nousimme linja-autoon, joka veisi meidät Norjaan Tromssaan. Aamulla olimme perillä Tromssassa ja eikun näyttelyyn! Ausseja oli ilmoittautunut 14 kpl suomalaiselle tuomarille Paula Heikkinen-Lehkoselle. Arttu oli ilmoitettu avoimeen luokkaan, jonka voitti olemalla 1/1 ja saamalla CK:n (eri1). Paras uros-luokassa Arttu purjehti voittoon ja sai sertin, jolloin tuli Norjan muotovalioksi ja sai vielä cacibin! Minni oli valioissa 1/3 ja sai myös CK:n (eri3). Paras narttu-luokassa Minni oli lopulta PN3. ROP-kehässä Arttu hurmaantui tytöstä niin kovasti, ettei esiintymisestä meinannut tulla mitään, joten olimme VSP. Hienot tulokset kuitenkin, joten olimme tyytyväisiä :)

Aussien kehän jälkeen menin esittämään tiibetinterrieri Sessan (Int Ch Zazaran Iceprincess), joka oli 1/1, CK, PN2 ja varacacib. Aika hyvin, kun ensimmäistä kertaa esitin tiibetinterrieriä :) Kiitos Riitalle, kun luotit Sessan käsiini! :) Onnea vielä tyttöjen hienosta menestyksestä!

Seuraavaksi juoksinkin junior handler-kehään, johon menin Minnin kanssa. Junnuja oli paikalla 16 kpl ja tuomari olikin aika tiukkana, koska kyseli yksittäisarvostelussa mm. kuinka monta hammasta koiralla, mikä on rotuni alkuperämaa, entinen ja nykyinen käyttötarkoitus. Lisäksi sai arvostelun, jossa oli eri kohtia, jotka arvosteltiin 1-10. Tuomari myös vaihdatti koiria ja ensimmäisellä kerralla sain sileäkarvaisennoutajan, joka oli erittäin kiinnostunut makupalataskustani ja meinasi syödä sen koko ajan. Meillä ei mennyt mielestäni oikein hyvin, mutta pääsimme Minnin kanssa kuitenkin jatkoon. Toisella kerralla sain jackrusselinterrierin, jonka kanssa menikin jo paremmin. Kiitos vain Merrulle, joka on antanut minun esittää parsoni Dimiä, joten oli jonkinlainen käsitys, miten saan koiran esitettyä edukseen :) Lopulta oli vain neljä parasta jäljellä, jotka pääsivät isoon kehään ja iloiseksi yllätyksekseni olimme Minnin kanssa siinä joukossa :) Isoon kehään vaihdettiin tuomari, joka teetti edestakaisin ja jakoi saman tien sijoitukset. Me olimme neljänsiä, ja olin erittäin tyytyväinen, koska pelkästään normaali kehä kesti kaksi tuntia ja suoraan sen jälkeen alkoi iso kehä, joten väsy alkoi jo painaa. Lisäksi Minni oireili kovasti juoksua (se juoksu alkoi sitten maanantaina...), joten kaikki energia meni siihen, kun yritin saada Minniä esiintymään kunnolla. Tämä oli myös minun viimeinen kisa junnuissa Minnin kanssa, koska ikä tulee vastaan, joten olin enemmän kuin tyytyväinen sijoitukseemme :)

Ryhmäkehien jälkeen lähdimme ajamaan takaisin Suomeen ja kotona olimme puoli neljän aikaan aamuyöllä. Onhan tuo aika rankkaa, mutta toisaalta myös antoisaa. Ehkäpä koiraihmisillä on joku ruuvi löysällä, joten tulee tehtyä tuommoisia reissua... :) Kiitos kyydistä ja seurasta Aulille ja Saanalle! Kiitos Helille, kun jaksoit taas järjestää tämän reissun!

Seinäjoki KV 24.-26.10.
Hyppäsimme perjantaina Artun kanssa linja-autoon ja Rovaniemellä vaihdoimme junaan, joka vei meidät Seinäjoelle. Ystäväni Maiju oli meitä vastassa ja ajoimme vielä Ilmajoelle. Illan vietimme syöden ja jutellen, kun olihan siitä niin pitkä aika, kun viimeksi nähtiin ;) Lauantain vietimme Seinäjoen näyttelyssä, johon Arttu oli ilmoitettu rotukehään ja minut junior handleriin. Myös Onni (Wohvelin Arsenal) oli tullut paikalle Minnan ja Petrin kanssa. Aussit alkoivat reilusti myöhässä ja esitin Onnin avoimessa luokassa, mutta tuomarimme Kirsti Lummelampi oli sitä mieltä, että pojan pitäisi saada lisää massaa runkoon, joten Onni joutui tällä kertaa tyytymään h:n. Arttu oli valioissa ja voitti luokkansa erillä, vaikka pitäisi myös saada lisää lihaa luitten ympärille. Paras uros-luokassa Arttu vaihtoi vaihdetta isompaan ja tuomari osoittikin Artun ensimmäiseksi. Vielä kierros ympäri ja se paikka piti, Arttu oli PU1 ja sai cacibin! Todella hieno suoritus, olin erittäin ylpeä poitsusta! Narttujen jälkeen ROP-kehässä Arttu esiintyi ihan hyvin, mutta tällä kertaa tyttö vei kuitenkin voiton Artun ollessa VSP. Olin tosi tyytyväinen ja iloinen saavutuksesta :)

Junnuihin en loppujen lopulta ehtinyt ollenkaan, vaikka tarkoitukseni oli keskittyä enemmän junnuihin ja käydä vain pyörähtämässä pikaisesti rotukehässä. Tämä ei nyt kuitenkaan mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Tämä olisi ollut nimittäin minun viimeinen kisani junnuissa, koska ikä tulee vastaan, mutta sinne kehään en nyt ehtinyt. Viimeiseksi kisakseni jäi siis Tromssan junnut. Hienot tulokset rotukehästä kuitenkin korvasivat junnukehän eikä juurikaan harmita, vaikka en kehään ehtinytkään :)

Sunnuntaina lähdimme Artun kanssa kotimatkalle ja olimme Sodankylässä puoli 10 aikaan illalla. Kiitos Maijulle perheineen kaikesta! Kiitos, että huolitte meidät Artun kanssa teille! Oli tosi kivaa käydä ja toivottavasti nähdään taas pian! Oulussa viimeistään ;) Kiitos kaikille meitä kehän reunalla kannustaneille!

Artulla oli kyllä hurja putki päällä, viikon välein VSP ja cacib. Kasvattaja-Anun sanat: ``Pojasta on kasvanut mies`` taitaa pitää paikkaansa :) Olemme niin ylpeitä Artusta :) Kiitos Anulle ja Jarille tästä aivan superhyperultramahtavasta pojasta!!

Nyt meidän koirille tuleekin taukoa ennen kuin lähdetään taas jonnekin päin Suomea. Täällä on satanu lunta, joten alkaa olla jo aika kylmää ja liukasta, jonka vuoksi agilityharjoitukset on lopetettu ja muutenkaan meillä ei ole enää näyttelyitä tälle vuodelle. Ensi vuonna jatketaan jälleen :) Käymme kuitenkin vielä Kajaanissa pentunäyttelyssä, mutta sinne eivät omat koirat lähde, vaan Manu lähtee katselemaan maailman meininkiä. Pidetään peukkuja Manulle!

P.S. Kuvia tulee heti, kun niitä saadaan jostain päin Suomea :)