... ja kirjoittaja ei pysy edes enää perässä eikä ehdi kirjoittaa blogiin kaikesta. No, myönnetään, on ehkä tullut hieman laiskoteltua blogin kirjoittamisessa... Nyt kuitenkin tämmöinen pikapäivitys, että päästään ajan tasalle :)

20.6. Kävimme äidin, Merrun, parsoni Dimin, Artun ja Minnin kanssa Ruotsin puolella Jällivaarassa näyttelyssä. Ei ollut oikein meidän päivä, satoi vettä kaatamalla ja molemmat koiramme saivat h:n tuomari Roberto Schilliltä. Dimi laittoi paremmaksi olemalla eri1, PU1, VSP ja saamalla cacibin ja sertin ja tuli samalla Ruotsin muotovalioksi. Onnea Merru ja Dimi! :)

21.6. Artusta tuli tosiaan Suomen muotovalio Rovaniemellä ja Minni sai varasertin, läheltä meni taas se viimeinen serti... Lola oli mukana menossa ja sai eh:n. Hienosti meni Lolalla pitkän näyttelytauon jälkeen :) Tuomarina toimi Martha Heine. Itse osallistuin sunnuntaina Hilla-Tuuli Keräsen tuomaroimaan junior handleriin Artun kanssa ja säidenhaltija ei ollut meidän puolellamme, satoi nimittäin vettä ja rakeita vuoronperään ja välillä paukkui ukkonen päällä. Mieltä lämmitti sijoittuminen Lapin kennelpiirin piirinmestaruudessa viidenneksi :) Itse SM-osakilpailussa emme sijoittuneet.

29.6.-7.7. Lähdimme Artun kanssa ihmettelemään Ruotsiin Maailmanvoittajaan viikon ajaksi. Kuusamolaiset ystävämme nimittäin ottivat meidän mukaan ja oli tosi mukava sekä mielenkiintoinen reissu. Oli kivaa nähdä erilaisia ausseja ja tutustua uusiin aussi-ihmisiin :) Keskiviikkona oli ensimmäinen näyttely, Terrierierkkari ja Arttu taisi olla väsynyt matkustamisesta, koska esiintyminen oli niin huonoa, ei ollenkaan Artun tavanomaista kehäkäyttäytymistä ja tästä syystä tuomari Keith Lovell antoi eh:n. Torstaina jatkettiin Aussierkkarin merkeissä ja tänään olikin jo paljon parempaa menoa Laura Coxin tuomaroimassa kehässä. Arttu sai erin ja sijoittui toiseksi suuressa avoimessa luokassa. Perjantai oli välipäivä näyttelyistä, mutta lauantaina oli itse Maailmanvoittaja-näyttely. Arttu esiintyi hyvin, mutta tuomari Liz Cartledge ei ilmeisesti katsonut kovin tarkkaan muita koiria, koska väitti Artun olevan koon ylärajoilla ja saimme jälleen eh:n. Vaikka tulokset eivät olleetkaan meidän osalta päätähuimaavan hyviä, tuli erään seurueemme koiralle Maailmanveteraanivoittaja 2008 -titteli, onnea Minna ja Harald! Kiitos Annelle ja Kanelle mukaan ottamisesta, oli tosi hauska reissu, vaikka tikkaatkin tipahteli päähän ja kaikkea muuta sattui ja tapahtui ;) Seuraavan viikon mittaisen ulkomaan näyttelyreissun kohdekin ollaan jo päätetty... ;)

12.-13.7. Seuraavana viikonloppuna olimme äidin, Artun ja Minnin kanssa melkein kotinäyttelyssä Oulussa. Lisäksi paikalle olivat tulleet Minna ja Petri Tonyn (Tsarskoje’s Jondalar) ja Onnin (Wohvelin Arsenal) kanssa Vaasasta. Myös ystäväni Maiju tuli Klocked (Lord Lorderon Bella Vita) kanssa Ilmajoelta. Näyttelypaikka Äimäraution ravirata oli aivan hirvittävä, märkä, mutavellillä ja heinä oli todella pitkää kehässä. Lauantaina tuomarina oli Ruotsin tuttavuutemme Roberto Schill, joka pitikin koiriamme tällä kertaa erinomaisina. Avoimessa luokassa esitin Onnin, joka esiintyikin todella hienosti ja oli eri2. Tony sai eh:n ja olemalla kilpailuluokassa neljäs. Klocked sai h:n, koska tuomarin mielestä kehäkäytös ei ollut tarpeeksi hyvää. Arttu oli ensimmäistä kertaa valioissa ja hienosti aloittikin uransa siellä saamalla erin ja sijoittui toiseksi. Paras uros-luokassa Onni repäisi olemalla kolmas ja saamalla ensimmäisen varasertinsä! Minni kilpaili avoimessa luokassa ja sai erin. Kilpailuluokassa Minni oli lopulta kolmas. Paras narttu-kehässä äiti esitti Minnin (ei sijoittunut, vaikka menikin hyvin) minun rientäessä junior handleriin Artun kanssa. Ehdimme juuri ja juuri viimeiseen ryhmään, mutta emme sijoittuneet tällä kertaa. Sunnuntaina oli uusi päivä ja yllätys yllätys, satoi vettä. Tuomarina toimi toinen Ruotsin tuttavistamme, nimittäin Keith Lovell. Onni ja Tony saivat eh:n ja olivat neljäs ja kolmas kilpailuluokassa. Klocked paransi eilisestä ja oli eri2. Arttu oli taas eri2 valioissa. Minni paransi myös eilisestä nostamalla kolmannen paikkansa kilpailuluokassa ykköseksi ja oli ainoa joka sai erin avoimessa luokassa. PN:ssä menin itse Minnin kanssa ja tällä kertaa Minni tummensi Rovaniemen varasertin oikeaksi sertiksi sijoittumalla kolmanneksi. Näin ollen Minnistä tuli Suomen ja Norjan muotovalio!! Täytyy myöntää, että itku oli ilosta ja onnesta :) Kiitos vain kaikille onnittelijoille ja meitä kannustaneille! :) En ehtinyt ollenkaan junnuihin, mutta oli se sertin saaminen sen arvoista! Maiju piti sentään aussihandlereiden mainetta yllä sijoittumalla neljänneksi Klockedin kanssa, onnea!

17.-22.7. Onkamot Lohjalta tulivat meille vieraiksi Aksun (Wohvelin Asterix) ja Lakun (Avocation Magic of the Moon) kanssa. Vietimme monta hauskaa päivää käymällä kalassa ja Luostolla Ametistikaivoksella, mutta myös koiramaisissa merkeissä käymällä meidän koirakentällä ottamassa agilityä ja harjoittelemalla koirien kanssa näyttelykäyttäytymistä. Illat venyivät jutellessa usein sinne kolmeen asti yötä :D Oli todella kivaa, kun kerrankin ei ollut sitä kiirettä jonnekin ja oltiin yhdessä perheinä. Jäi vielä epäselväksi lähdemmekö me etelään ensi kesänä vai tulevatko Onkamot pohjoiseen ;)

18.-19.7. Lähdin Ylivieskaan Lindan tueksi, koska hän oli menossa Batmanin (Avocation Fisher King) kanssa ensimmäistä kertaa näyttelyyn. Lähdimme perjantaina illalla liikenteeseen Karin, Lindan isän lähtiessä kuskaamaan meitä. Matka menikin rattoisasti selostamalla koirista, niin että kurkkuni oli illalla kipeä, mutta kysyvähän ei tieltä eksy ja aina pitää kysyä, jos jokin on epäselvää. :) Aamulla saavuimme näyttelypaikalle ja tapasimme Maijun, joka oli tullut Klockedin kanssa myös näyttelyyn. Olimme päätyneet siihen, että minä esitän Batmanin, koska tämä oli tosiaan eka kerta Lindalle ja Batmanille näyttelyssä. Batman oli ilmoitettu pentuluokkaan ja käveli sekä seisoi todella hienosti kehässä. Tuomari Rita Kadike-Skadina palkitsikin Batmanin kunniapalkinnolla ja ROP-pennun tittelillä. Onnea Linda!

31.7-3.8. Lähdimme äidin ja koirien kanssa aamusta ajamaan Kuusamoon, jossa vaihdoimme autoa ja lähdimme Kuopiota ja Suonenjokea kohti. Illalla olimme perillä Suonenjoella Anun ja Jarin kesäpaikan luona, jossa olimme yötä. Me olimmekin aikamoisella joukkueella matkalla, koska koiria sillä mäellä oli kaiken kaikkiaan 21 ja ihmisiäkin 13. Perjantaina menimme Kuopioon Sorsasalon raviradalle näyttelyyn ja matkaamme tarttui Miodrag Nikicin arvioimana monta eh:tä, eriä sekä VSP ja cacib Avocation Joukahaiselle. Ehdin pyörähtää Artun kanssa lisäksi junnuissa, jossa selvitimme tiemme 10 parhaan joukkoon. Illan vietimme hyvästä seurasta, ruuasta ja juomasta nauttien. :) Lauantaina Johan Juslin tuomaroi aussit ja silloinkin saimme eriä ja eh:tä, mutta suurempaa menestystä ei tullut. Junnuihin en ehtinyt tänään ollenkaan. Sunnuntaina olimme jälleen näyttelyssä ja tällä kertaa tuomarina oli Hans v d Berg. Tänään meidän porukkaan tuli urosten serti ja varaserti, nimittäin PU3 Avocation Jukolan Juhani sai sertin ja tuli valioksi sekä PU4 Wohvelin Asterix, Aksu, sai varasertin! Onnea Anu ja Jari sekä Onkamot! Minni ei ollut tänään ollenkaan kehässä, joten minä ryntäsin Artun kanssa suoraan paras uros-kehästä junnuihin ja ehdin just ja just. Luovimme itsemme myös tänään 10 parhaan joukkoon. Kiitos kaikille mahtavasta viikonlopusta ja onnittelut hienosta menestyksestä!! Kahden vuoden päästä uudestaan? Muutes, kenes vuoro se onkaan tarjota ne shamppanjat? ;))